Succesvolle financiering voor CRIG postdocs!

CRIG

Elk jaar dingen CRIG onderzoekers mee naar prestigieuze persoonlijke beurzen om veelbelovend kankeronderzoek te kunnen starten of verderzetten. Belangrijke financieringskanalen voor kankeronderzoek zijn onder andere het 'Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO)', de 'Stichting tegen Kanker (STK)' en 'Kom op tegen Kanker (KOTK)'.

Aangezien zeker voor postdocs (onderzoekers die hun doctoraat hebben afgerond en verder academisch onderzoek willen doen) de competitie enorm is en de slaagkans zeer laag, besliste de CRIG stuurgroep om proefverdedigingen te organiseren om onze kandidaten voor te bereiden op hun eigenlijke verdediging.

We zijn heel trots om te kunnen aankondigen dat verschillende CRIG postdoctorale kandidaten succesvol hun project hebben verdedigd bij FWO en STK, en zo financiering binnenhaalden voor 4 jaar:

Drie van deze onderzoekers ontvingen in het verleden een CRIG beurs (Dr. Kaat Durinck – 1ste oproepronde, Dr. Inna Afonina – 6de oproepronde & Dr. Ioanna Petta – 4de en 8ste oproepronde), en vier van hen deden een proefverdediging voor de CRIG stuurgroep.

We maken ons sterk dat zowel onze beurzen als onze proefverdedigingen de slaagkansen van onze onderzoekers verhogen en zullen deze initiatieven dan ook de volgende jaren zeker verderzetten.

Proficiat iedereen!