Steun ons


of via overschrijving op 'Fondsenwerving UGent'
IBAN: BE26 3900 9658 0329 met referentie “CRIG”
(voor donaties >40 EUR recupereer je 45% via je belastingaangifte)
 

Tessa Kerre met patiënt

Onze onderzoekers zijn gedreven om kanker beter te begrijpen, te behandelen en te genezen

 

Met je steun kunnen we veelbelovend en baanbrekend onderzoek ondersteunen om sneller nieuwe en betere behandelingen te ontwikkelen tegen kanker. Dit doen we door beloftevolle onderzoekers te stimuleren, door samenwerking over verschillende domeinen en groepen heen te bevorderen, en kennis en nieuwe ontdekkingen te delen met andere onderzoekers en de gemeenschap. Elke bijdrage is welkom en zal door een team van ervaren kankeronderzoekers ingezet worden in de strijd tegen kanker. Iedereen kan ons steunen: zowel particulieren, verenigingen als bedrijven kunnen elk hun steentje bijdragen.

Hieronder kun je de verschillende manieren terugvinden om het kankeronderzoek bij CRIG te steunen. Wil je graag schenken ten voordele van de zorg en omkadering voor kankerpatiënten, of graag een specifieke dienst, tumorwerkgroep of een project van een specifieke arts verbonden aan het UZ Gent steunen, dan kan je terecht bij het Kankerfonds UZ Gent via deze link.

 

Via een eenvoudige gift

  • Je kan direct een online donatie aan CRIG doen via deze link (Bancontact, VISA, Mastercard)
  • Je kan een gift aan CRIG doen via overschrijving op de rekening van "Fondsenwerving UGent" - IBAN: BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB) met als mededeling “CRIG”.

Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal vrijstellingsattest. Wanneer je bijvoorbeeld 100 euro schenkt recupereer je 45 euro van uw gift via uw belastingaangifte.
 

Via uw testament

CRIG opnemen in je testament kan een wereld van verschil betekenen waarbij je samen met ons grenzen verlegt, ook als je er niet meer bent. Per 1 juli 2021 dient de UGent geen erfbelasting meer te betalen en gaat (het deel) van je nalatenschap voor de volle 100% naar het onderzoek. De collega’s van het Universiteitsfonds geven je graag advies bij de opmaak van je testament. Ook wanneer je vragen hebt over de nieuwe regelgeving met betrekking tot de duo-legaten contacteer je hen best per mail via Universiteitsfonds@UGent.be of telefonisch op 09 264 33 88).  Je kan via hen ook een legatenbrochure opvragen met inspirerende verhalen van testators en onderzoekers.
 

Via een cadeau

Je viert je 40ste verjaardag? Een jubileum? Een geboorte- of pensioenfeest? Een geslaagde kankerbehandeling? Je vindt dat je in je leven al zoveel gekregen hebt dat een cadeau niet echt nodig is, maar vrienden en familie willen toch iets geven? Je kan hen daarom vragen om een gift aan het CRIG te doen. Wedden dat het ook voor de gulle schenker deugd doet om je zo’n cadeau te geven en kankeronderzoek te ondersteunen?

Ook bij een minder leuke gebeurtenis als een begrafenis is het een mooi eerbetoon om een stukje grensverleggend kankeronderzoek te laten steunen. Kies je voor deze manier van steunen? Neem dan zeker op voorhand contact op met de collega's van Fondsenwerving UGent (via Universiteitsfonds@UGent.be of 09/264 83 31). Je wordt graag en snel geholpen met de praktische uitwerking.
 

Via je tijd of netwerk

Je organiseert een event ten voordele van kankeronderzoek? Een concert of een fundraisingdiner, een loop- of fietstocht? Een netwerkavond voor je relaties? Deze initiatieven zijn broodnodig. De cel Fondsenwerving luistert graag naar je ideeën. Of we inspireren je met opties waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht.

Of misschien ken je mensen. En die kennen weer een hoop mensen. En zo komen we via jou misschien bij die persoon uit met een hart voor het kankeronderzoek.
 

Via onze vzw CRIG-fonds

Eind 2018 werd de vzw CRIG-fonds opgericht als extra vehikel om geld in te zamelen voor kankeronderzoek aan Universiteit Gent en UZ Gent. Deze vzw laat ons toe deel te nemen aan initiatieven zoals ‘De Warmste Week’, ‘Week van het Goede Doel’, ‘goodgift.be’ …

In 2019 werden er tijdens ‘De Warmste Week’ maar liefst 50 acties georganiseerd voor vzw CRIG-fonds, goed voor 69 851 euro! Denk jij volgende keer ook aan ons?

 

 

Waar gaat je steun naartoe?

We benadrukken graag dat de opbrengst van alle acties & giften ten voordele van CRIG voor de volle 100% naar kankeronderzoek gaat. Zo geven we bijvoorbeeld elk jaar een 10-tal jonge onderzoekers een financieel duwtje in de rug om een veelbelovend kankeronderzoeksproject op te starten.

Omdat we het belangrijk vinden om te tonen wat voor onderzoek  -met jouw steun- uitgevoerd wordt, maken we (sinds 2020) filmpjes met de laureaten waarin zij hun onderzoek kort en begrijpelijk voorstellen. Je kan deze bekijken op onze CRIG @ the movies pagina.

Wil je graag een specifiek type onderzoek steunen? Ook dat kan. Contacteer ons gerust, dan zoeken we samen naar de beste oplossing.

Alvast heel erg bedankt om aan ons te denken!

 

 

Getuigenissen

bram de wilde 3

Lees hoe kinderoncoloog prof. Bram De Wilde onderzoek kan doen dankzij giften aan het CRIG - lees meer

dries interview

Bekijk de getuigenis van Dries, voormalig kankeronderzoeker aan het CRIG en zelf ex-patiënt - bekijk het inspirerend filmpje

 

 

Contact

CRIG
Dr. Pieter Rondou – CRIG coördinator
Dr. Eva De Smedt – CRIG project & communicatiemanager
crig@ugent.be
09/332 24 53

UGent fondsenwerving
Universiteitsfonds@UGent.be
09/264 83 31