Steun ons

 

Met uw steun kunnen we veelbelovend en baanbrekend onderzoek ondersteunen om sneller nieuwe en betere behandelingen te ontwikkelen tegen kanker. Dit doen we door beloftevolle onderzoekers te stimuleren, de krachten te bundelen door samenwerking over verschillende domeinen en groepen heen te bevorderen, en kennis en nieuwe ontdekkingen te delen met andere onderzoekers en de gemeenschap. 

Elke bijdrage is welkom en zal door een team van ervaren kankeronderzoekers ingezet worden in de strijd tegen kanker.  

Iedereen kan ons steunen: zowel particulieren, verenigingen als bedrijven kunnen elk hun steentje bijdragen in ons kankeronderzoek. Dit kan op verschillende manieren:

 

Via een eenvoudige gift

U kan een gift aan CRIG doen via overschrijving op de rekening van "Fondsenwerving UGent" - IBAN: BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB) met als mededeling “CRIG”. Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal vrijstellingsattest. Wanneer u bijvoorbeeld 100 euro schenkt recupereert u 45 euro van uw gift via uw personenbelasting. Voor giften vanaf 40 euro gedaan in 2020,  kunt u zelfs 60% van het bedrag recupereren via uw personenbelasting, zodat u 60 EUR terugkrijgt per 100 EUR dat u doneerde.

Via een voordelige gift in uw testament

Kankeronderzoek aan Universiteit Gent steunen én tegelijkertijd meer nalaten aan uw erfgenamen? Het kan. Dat komt omdat de UGent minder erfbelasting betaalt, die normaal kan oplopen tot 65%. De overheid krijgt dus minder.  De techniek van het duo-legaat is perfect legaal en u kunt rekenen op absolute discretie van de UGent schenkingsadviseurs.

Via een cadeau

U viert uw 40ste verjaardag? Uw jubileum? Een geboorte- of pensioenfeest? Een geslaagde kankerbehandeling? U vindt dat u in uw leven al zoveel gekregen hebt dat een cadeau niet echt nodig is, maar vrienden en familie willen toch iets geven? U kan hen daarom vragen om een gift aan het CRIG te doen. Wedden dat het ook voor de gulle schenker deugd doet om u zo’n cadeau te geven en kankeronderzoek te ondersteunen?

Ook bij een minder leuke gebeurtenis als een begrafenis is het een mooi eerbetoon om een stukje grensverleggend kankeronderzoek te laten steunen. Kiest u voor deze manier van steunen? Neem dan zeker op voorhand contact op met de cel Fondsenwerving van UGent. U wordt graag en snel geholpen met de praktische uitwerking.

Via uw tijd of netwerk

U organiseert een event ten voordele van kankeronderzoek? Een concert of een fundraisingdiner, een loop- of fietstocht? Een netwerkavond voor uw relaties? Deze initiatieven zijn broodnodig. De cel Fondsenwerving luistert graag naar uw ideeën. Of we inspireren u met opties waar u zelf misschien nog niet aan had gedacht.

Of misschien kent u mensen. En die kennen weer een hoop mensen. En zo komen we via u misschien bij die persoon uit met een hart voor het kankeronderzoek.

 

Lucas, geneeskundestudent aan UGent, organiseerde een event om kankeronderzoek aan CRIG te steunen
('Move for Lucas'):

Kanker is voor iedereen en altijd een ingrijpende gebeurtenis. Je bent sowieso een patiënt voor een bepaalde tijd. Je leven staat even op stop. Voor mij is het dan noodzakelijk om je zo snel mogelijk weer mens te voelen in plaats van patiënt. Daarom ben ik ervan overtuigd dat kankeronderzoek nog steeds van levensbelang is. Het vergt veel tijd en middelen, maar via 'Move for Lucas' kunnen we CRIG helpen een stap verder te zetten in het noodzakelijke onderzoek

 

Meer informatie rond het CRIG? Contacteer CRIG coördinator dr. Pieter Rondou via CRIG@ugent.be of 09 332 24 53

Meer informatie rond het CRIG steunen? Contacteer UGent Fondsenwerving via Universiteitsfonds@UGent.be (09 264 83 31)

 

(banner: prof. Tessa Kerre met patiënt - fotografie credits: Fred Debrock)