Steun ons


of via overschrijving op 'Universiteitsfonds UGent'
IBAN: BE26 3900 9658 0329 met referentie “CRIG”
(voor donaties >40 EUR recupereer je 45% via je belastingaangifte)
 

Tessa Kerre met patiënt

Onze onderzoekers zijn gedreven om kanker beter te begrijpen, te behandelen en te genezen

 

Met je steun kunnen we veelbelovend en baanbrekend onderzoek ondersteunen om sneller nieuwe en betere behandelingen te ontwikkelen tegen kanker. Dit doen we door beloftevolle onderzoekers te stimuleren, door samenwerking over verschillende domeinen en groepen heen te bevorderen, en kennis en nieuwe ontdekkingen te delen met andere onderzoekers en de gemeenschap. Elke bijdrage is welkom en zal door een team van ervaren kankeronderzoekers ingezet worden in de strijd tegen kanker. Iedereen kan ons steunen: zowel particulieren, verenigingen als bedrijven kunnen elk hun steentje bijdragen.

Hieronder kan je de verschillende manieren terugvinden om het kankeronderzoek bij CRIG te steunen.

 

Via een gift

  • Makkelijk en snel online doneren via deze link 
  • Of via een overschrijving op de rekening van het Universiteitsfonds van de UGent -
    IBAN: BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB) met als mededeling “CRIG”.

Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal vrijstellingsattest. Wanneer je bijvoorbeeld 100 euro schenkt recupereer je 45 euro van jouw gift via jouw belastingaangifte.
 

Via jouw testament

CRIG opnemen in je testament kan een wereld van verschil betekenen waarbij je samen met ons grenzen verlegt, ook als je er niet meer bent. Sinds 1 juli 2021 dient de UGent geen erfbelasting meer te betalen en komt (het deel) van je nalatenschap dus volledig bij UGent terecht, waar het optimaal zal ingezet worden in veelbelovend kankeronderzoek. Voor meer info verwijzen we graag naar de UGent webpagina rond testamenten, waar je ook gratis een legatenbrochure kan opvragen met inspirerende verhalen van testators en onderzoekers.  

De collega’s van het Universiteitsfonds geven je graag advies bij de opmaak van je testament. Contacteer hen gerust per mail via Universiteitsfonds@UGent.be of telefonisch op 09/264.33.88.  
 

Via een inzameling of event

  • Je viert je 40ste verjaardag? Een jubileum? Een geboorte- of pensioenfeest? Je vindt dat een cadeau niet echt nodig is, maar vrienden en familie willen toch iets geven? Je kan hen vragen om een gift aan CRIG te doen. Wedden dat het ook voor de gulle schenker deugd doet om je zo’n cadeau te geven en kankeronderzoek te ondersteunen?
  • Ook bij een minder leuke gebeurtenis als een begrafenis is het een mooi eerbetoon om een stukje grensverleggend kankeronderzoek te laten steunen via een 'in memoriam' actie.
  • Neem je deel aan sportief event en wil je mensen vragen om je te steunen met giften aan CRIG? Ook dat kan.

Via het online actieplatform van het Universiteitsfonds kan je snel en makkelijk helemaal zelf dergelijke inzamelacties opstarten om zowel online als via overschrijvingen giften in te zamelen. Onze collega’s van Fondsenwerving UGent (Universiteitsfonds@UGent.be of 09/264.83.31) helpen je graag op weg! 

Wil je enkel via overschrijving giften inzamelen? Dan volstaat het om mensen te vragen te storten op het rekeningnummer van het Universiteitsfonds (IBAN: BE26 3900 9658 0329), met de mededeling “CRIG” en een verwijzing naar jouw inzameling (vb. “pensioenfeest Suzanna”). 

Via dergelijke inzamelacties hebben individuele schenkers recht op een fiscaal attest voor giften vanaf 40 EUR, én kan je als organisator een overzicht ontvangen van de giften in het kader van jouw actie.

Zie je het grootser en wil je graag zelf een concert, quiz, diner, sportief event, verkoopactie … op poten zetten om geld in te zamelen voor CRIG? Neem dan zeker contact op met ons (crig@ugent.be of 09/332.24.53) of onze collega’s van Fondsenwerving UGent (universiteitsfonds@UGent.be of 09/264.33.84), want wij denken graag met je mee!
 

Via onze vzw CRIG-fonds

Eind 2018 werd de vzw CRIG-fonds opgericht als extra vehikel om geld in te zamelen voor kankeronderzoek aan Universiteit Gent en UZ Gent. Deze vzw laat ons toe om zelf verkoopsacties en inzamelacties te organiseren ten voordele van het Gentse kankeronderzoek.

 

 

Waar gaat je steun naartoe?

Jouw steun zal optimaal ingezet worden in veelbelovend kankeronderzoek. Zo geven we bijvoorbeeld elk jaar een 10-tal jonge onderzoekers een financieel duwtje in de rug om een veelbelovend kankeronderzoeksproject op te starten.

Omdat we het belangrijk vinden om te tonen wat voor onderzoek - met jouw steun - uitgevoerd wordt, maken we filmpjes met de laureaten waarin zij hun onderzoek kort en begrijpelijk voorstellen. Je kan deze bekijken op onze CRIG @ the movies pagina.

Wil je graag een specifiek type onderzoek steunen? Ook dat kan. Contacteer ons gerust, dan zoeken we samen naar de beste oplossing. Wil je graag schenken ten voordele van de zorg en omkadering voor kankerpatiënten, of graag een specifieke dienst, tumorwerkgroep of een project van een specifieke arts verbonden aan het UZ Gent steunen, dan kan je ook terecht bij onze collega's van het Kankerfonds UZ Gent via deze link.

Alvast heel erg bedankt om aan ons te denken!

 

 

Getuigenissen

olivier en celine

Lees meer over onze CRIG beurzen voor jonge onderzoekers in dit interview met Prof. Olivier De Wever & Prof. Celine Everaert

dries interview

Bekijk de getuigenis van Dries, voormalig kankeronderzoeker aan het CRIG en zelf ex-patiënt - bekijk het inspirerend filmpje

 

bram de wilde 3

Lees hoe kinderoncoloog prof. Bram De Wilde onderzoek kan doen dankzij giften aan het CRIG - lees meer 

SportYves 2023 uitreiking

"De persoonlijke aanpak van CRIG en hun keuze om te investeren in inno- vatieve projecten overtuigden ons om CRIG te steunen"

(de organisatoren van 'SportYves tegen Kanker', een jaarlijks sportief evenement ten voordele van kankeronderzoek) 

 

Contact

CRIG
Dr. Pieter Rondou – CRIG coördinator
Dr. Eva De Smedt – CRIG project & communicatiemanager
crig@ugent.be
09/332.24.53

UGent Fondsenwerving
Universiteitsfonds@UGent.be
09/264.33.84 (giften & acties) of 09/264.33.88 (legaten)