Steun ons


of via overschrijving op 'Fondsenwerving UGent'
IBAN: BE26 3900 9658 0329 met referentie “CRIG”
(voor donaties >40 EUR recupereer je 45% via je belastingaangifte)

Tessa Kerre met patiënt

Onze onderzoekers zijn gedreven om kanker beter te begrijpen, te behandelen en te genezen

 

Met je steun kunnen we veelbelovend en baanbrekend onderzoek ondersteunen om sneller nieuwe en betere behandelingen te ontwikkelen tegen kanker. Dit doen we door beloftevolle onderzoekers te stimuleren, door samenwerking over verschillende domeinen en groepen heen te bevorderen, en kennis en nieuwe ontdekkingen te delen met andere onderzoekers en de gemeenschap. 

Elke bijdrage is welkom en zal door een team van ervaren kankeronderzoekers ingezet worden in de strijd tegen kanker.  

Iedereen kan ons steunen: zowel particulieren, verenigingen als bedrijven kunnen elk hun steentje bijdragen in ons kankeronderzoek. Dit kan op verschillende manieren:

 

Via een eenvoudige gift

  • Je kan direct een online donatie aan CRIG doen via deze link (Bancontact, VISA, Mastercard)
  • Je kan een gift aan CRIG doen via overschrijving op de rekening van "Fondsenwerving UGent" - IBAN: BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB) met als mededeling “CRIG”.

Giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal vrijstellingsattest. Wanneer je bijvoorbeeld 100 euro schenkt recupereer je 45 euro van uw gift via uw belastingaangifte.

Via een voordelige gift in uw testament

Kankeronderzoek aan Universiteit Gent steunen én tegelijkertijd meer nalaten aan uw erfgenamen? Het kan. Dat komt omdat de UGent minder erfbelasting betaalt, die normaal kan oplopen tot 65%. De overheid krijgt dus minder.  De techniek van het duo-legaat is perfect legaal en je kan rekenen op absolute discretie van de UGent schenkingsadviseurs. Recent werden enkele aanpassingen doorgevoerd in de wetgeving, dus we adviseren je om voor een laatste stand van zaken contact op te nemen met onze collega's van Fondsenwerving UGent (via Universiteitsfonds@UGent.be of 09/264 83 31)

Via een cadeau

Je viert je 40ste verjaardag? Een jubileum? Een geboorte- of pensioenfeest? Een geslaagde kankerbehandeling? Je vindt dat je in je leven al zoveel gekregen hebt dat een cadeau niet echt nodig is, maar vrienden en familie willen toch iets geven? Je kan hen daarom vragen om een gift aan het CRIG te doen. Wedden dat het ook voor de gulle schenker deugd doet om je zo’n cadeau te geven en kankeronderzoek te ondersteunen?

Ook bij een minder leuke gebeurtenis als een begrafenis is het een mooi eerbetoon om een stukje grensverleggend kankeronderzoek te laten steunen. Kies je voor deze manier van steunen? Neem dan zeker op voorhand contact op met de collega's van Fondsenwerving UGent (via Universiteitsfonds@UGent.be of 09/264 83 31). Je wordt graag en snel geholpen met de praktische uitwerking.

Via je tijd of netwerk

Je organiseert een event ten voordele van kankeronderzoek? Een concert of een fundraisingdiner, een loop- of fietstocht? Een netwerkavond voor je relaties? Deze initiatieven zijn broodnodig. De cel Fondsenwerving luistert graag naar je ideeën. Of we inspireren je met opties waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht.

Of misschien ken je mensen. En die kennen weer een hoop mensen. En zo komen we via jou misschien bij die persoon uit met een hart voor het kankeronderzoek.

 

Meer informatie rond het CRIG? Contacteer CRIG coördinator dr. Pieter Rondou via CRIG@ugent.be of 09/332 24 53

Meer informatie rond het CRIG steunen? Contacteer UGent Fondsenwerving via Universiteitsfonds@UGent.be of 09/264 83 31

 

 

Getuigenissen

 

bram de wilde 3

Lees hoe kinderoncoloog prof. Bram De Wilde onderzoek kan doen dankzij giften aan het CRIG - lees meer

dries interview

Bekijk de getuigenis van Dries, voormalig kankeronderzoeker aan het CRIG en zelf ex-patiënt - bekijk het inspirerend filmpje