Overzicht van kankeronderzoek binnen CRIG

 

500+ onderzoekers van 80+ onderzoeksgroepen aan UGent, UZ Gent en VIB-UGent

Meer dan 50 CRIG group leaders die hun eigen onderzoeksteam leiden vormen de kern van het  'Cancer Research Institute Ghent' en voldoen aan interne criteria omtrent focus en output rond kankeronderzoek. Daarbovenop vormen 300 CRIG 'members' - van verschillende onderzoeksgroepen met specifieke expertise en met verschillende profielen (professoren, clinici, pre- and post-doctorale onderzoekers, assistenten, ...) het multidisciplinaire en inclusieve karakter van CRIG.

Omvat fundamenteel, translationeel en klinisch kankeronderzoek

Van synthese en toediening van geneesmiddelen tegen kanker, over profilering en beeldvorming van kankercellen, in vitro en in vivo modelsystemen, tot klinisch kankeronderzoek.
Kankeronderzoek binnen CRIG omvat het hele spectrum van het lab tot de patiënt (bench to bedside).

Multidisciplinair onderzoek: verschillende kankertypes over verschillende expertisedomeinen

Samenwerking rond een breed spectrum aan kankertypes en specialisatiedomeinen vertegenwoordigen het multidisciplinair karakter van CRIG.
Deze manier van onderzoek wordt versneld door kennis, technologische platformen en middelen te delen met elkaar.

 

Verschillende kankertypes

Hier kan je een overzicht vinden van verschillende kankertypes die worden bestudeerd binnen CRIG. Per kankertype kan je het onderzoek ontdekken dat gevoerd wordt door de CRIG group leaders en members. 

 

 

Verschillende onderzoeksdomeinen

CRIG onderzoeksgroepen hebben zeer diverse expertise, en focussen op verschillende onderzoeksdomeinen die relevant zijn binnen kankeronderzoek. Kankeronderzoek wordt versneld door de krachten te bundelen en via kruisbestuiving tussen verschillende disciplines. Per discipline kan je het onderzoek ontdekken dat door CRIG group leaders en members wordt gevoerd. 

 

(banner fotografie credits: Kimberly Verniers, CRIG member)