Schermen voor Liesbet levert recordbedrag van 40 000 euro op voor onderzoek naar stamceltransplantatie

CRIG

Al in april kondigden we op onze website de prachtige actie ‘Schermen voor Liesbet’ aan, een benefiet georganiseerd door de familie en vrienden van Liesbet Coysman die in oktober 2020 overleed na een jarenlange behandeling voor borstkanker en chronische lymfatische leukemie.

Liesbets zonen, Jurre en Ties, schermen allebei op zeer hoog niveau, en kozen ervoor om de benefiet te organiseren in het teken van hun favoriete sport. Zo werd er het hele weekend scherminitiatie gegeven, en konden enthousiastelingen betalen voor een wedstijdje schermen tegen echte schermkampioenen, zoals Freek Braeckman en de Olympische schermer Max Hartung.

Het werd een prachtig en zonnig weekend op 23 en 24 oktober, met niet enkel schermen, maar ook een grote veiling en tombola, wetenschap, spelletjes voor kinderen, muziek, superlekkere pannenkoeken … en vooral veel warme mensen en gezelligheid.

En alsof dat weekend nog niet genoeg was, werd er ook nog een concert georganiseerd in De Panne, werd er advocaat en confituur verkocht, een fietstocht uitgestippeld…

Alle initiatieven samen leverden maar liefst 40 000 (!) euro op, 4 keer zoveel als hun oorspronkelijke ambitieuze doel van 10 000 euro. Dit geld zal op vraag van de familie van Liesbet ingezet worden om het onderzoek naar stamceltransplantatie te steunen van CRIG groepsleider Prof. Tessa Kerre en collega’s én om de badkamers van de dienst hemato-oncologie te verfraaien.

Ook in de pers was er heel wat aandacht voor deze geweldige actie met recordopbrengst:

SchermenVoorLiesbet