'Move for Lucas' zamelt 13 400 EUR in voor kankeronderzoek aan CRIG

CRIG

Op zondag 1 oktober bracht ‘Move for Lucas’ 338 wandelaars, fietsers en vrijwilligers samen in een actie ten voordele van het kankeronderzoek. Doel van de ‘move’ was om stil te staan bij de impact van kanker in het leven van een patiënt, maar ook om een boodschap van hoop te verspreiden en geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Lucas, geneeskundestudent aan UGent, werd eerder geconfronteerd met leukemie en wil nu graag anderen helpen door kankeronderzoek te steunen:

Kanker is voor iedereen en altijd een ingrijpende gebeurtenis. Je bent sowieso een patiënt voor een bepaalde tijd. Je leven staat even op stop. Voor mij is het dan noodzakelijk om je zo snel mogelijk weer mens te voelen in plaats van patiënt. Daarom ben ik ervan overtuigd dat kankeronderzoek nog steeds van levensbelang is. Het vergt veel tijd en middelen, maar via 'Move for Lucas' kunnen we CRIG helpen een stap verder te zetten in het noodzakelijke onderzoek.  De 'move' werd georganiseerd om even stil te staan wat voor impact een diagnose als kanker kan hebben op iemands leven, maar ook om geld in te zamelen voor het kankeronderzoek.

 

Samen werd er door de meer dan 300 sportievelingen 5872 km gewandeld of gefietst. Een verslag van de dag is terug te vinden in volgende compilatie. Dankzij de vele deelnemers, vrijwilligers en genereuze sponsors werd een fenomenaal bedrag van 13 400 EUR ingezameld ten voordele van het kankeronderzoek aan CRIG. De opbrengt zal integraal ingezet worden in nieuwe en veelbelovende kankeronderzoeksprojecten binnen het CRIG.

Hartelijk dank aan Lucas en alle vrijwilligers en sponsors voor deze fantastische en hartverwarmende actie!

 

Move for Lucas donation
Move for Lucas cyclists
Move for Lucas donation

 

Move for Lucas shirts
Move for Lucas thank you