'Kom op tegen Kanker' beurzen 2023 voor CRIG (en Kankercentrum) onderzoeksprojecten

CRIG

Kom op tegen Kanker investeert in veelbelovende kankeronderzoeksprojecten en innovatieve zorginitiatieven, die de overlevingskansen verhogen en de kwaliteit van leven van (ex-)patiënten verbeteren. Lees meer op de website van Kom op tegen Kanker en bekijk de foto's van de prijsuitreiking op 22 januari 2024.

Proficiat aan alle CRIG onderzoekers (van UGent en UZ Gent) die in 2023 werden bekroond, voor in totaal ruim 1,7 miljoen EUR!

Biomedische onderzoeksprojecten

  • Prof. Kaat Durinck - 'Preklinische evaluatie van synergistische drug combinaties met CDK12 gecontroleerde DNA schade signalisatie als potentiële therapie voor hoog-risico neuroblastoom' (548 000 EUR)
  • Prof. Steven Goossens - 'Inhibitie van de aminozuur stress respons in kwaadaardige triple negatieve borstkankers' (596 550 EUR)
  • Prof. Tim Lammens - 'Evaluatie van de veiligheid en werkzaamheid van een verbeterde asparaginase in hondenmodellen: laatste voorbereiding voor Fase I klinische studie' (520 455 EUR). Prof. Lammens ontving ook de ‘Jean-Jacques Cassiman’ prijs tijdens de prijsuitreiking ‘Kom op tegen Kanker’ op 22 januari 2024


Psychosociale onderzoeksprojecten

  • Dr. Eva Pape - 'Seksualiteit en kanker in Vlaanderen: consensus over de criteria voor goede praktijkvoering' (58 645 EUR)


Emmanuel Van der Schueren beurzen (start- en afwerkersbeurzen voor doctorale onderzoekers)

  • Carolien Van Damme (promotor: Prof. Kaat Durinck & co-promotor Prof. Sven Eyckerman) - 'De rol van GJC1 in replicatieve stress resistentie in MYCN gedreven neuroblastoma' (47 500 EUR)
  • Eleni Staessens (promotor: Prof. Karolien De Bosscher) - 'Studie van nieuwe bivalente liganden gericht op glucocorticoïde en mineralocorticoïde receptor heterodimeren: op naar een verbeterde glucocorticoïde-gebaseerde therapie voor multipel myeloom' (47 500 EUR)