'SportYves tegen Kanker' zamelt recordbedrag in van 31 048,22 EUR voor CRIG onderzoek!

CRIG

'SportYves tegen Kanker' is een jaarlijks sportevent in samenwerking met de gemeente Destelbergen/Heusden waarvan de volledige opbrenst aan kankeronderzoek wordt geschonken.

In 2018 werd SportYves opgericht door de familie en vrienden van Yves De Lausnay die overleed aan maagkanker. Ondertussen is het initiatief uitgegroeid tot een warm evenement ter ere van alle families die geconfronteerd worden met kanker, onder het motto #IedereenZijnYves.

Het eerste weekend van juli ging de 4de editie door, en mochten de organisatoren een 500-tal sportievelingen en bijhorende supporters verwelkomen. Vooral de fietstochten waren dit jaar een groot succes! Ook de eerste editie van 'AperitYves', de gezellige zomerbar met optredens op zowel zaterdag als zondag, werd gesmaakt door de bezoekers.

Gecombineerd met de financiële steun van verschillende sponsors, leverde het weekend 31 048,22 euro op! Dit hallucinante bedrag gaat integraal naar het steunen van veelbelovende projecten van jonge onderzoekers bij CRIG.

Het spreekt dan ook voor zich dat we énorm dankbaar zijn, en dat we -net als de organisatoren- alle deelnemers, sponsors, vrijwilligers, ... van harte willen bedanken. Jullie zijn fantastisch!

Lees meer in het regionieuws of op de website van de organisatie.

SportYves