CRIG explains the link between food and cancer at 'VIB Biotechdag'

CRIG participated at the VIB Biotechdag (in Dutch) and explained the link between food and cancer “De link tussen voeding en kanker: groenten versus vlees?”

“Eet ik wel gezond?” Dit is de vraag die velen zich stellen, waarop ze tot nu toe geen eenduidig antwoord hebben. Verwarring wordt mede in de hand gewerkt door verschillende, soms tegenstrijdige mediaberichten over enerzijds gezonde en anderzijds kankerverwekkende voedingsmiddelen. Het CRIG team kaderde dit begrip en lichtte verder toe wat een gezond eetpatroon inhoudt aan de hand van een interactief 'voedingsrad', infofiches en gesprekken met vele geïnteresseerde bezoekers!

Special thanks to CRIG group leader prof. Lynn Vanhaecke and team (Caroline Rombouts, Arno Vanderbeke, Sophie Goethals, Thomas Van Hecke) for setting up our CRIG booth and providing their expertise towards the broad public!

The 2017 VIB-biotechdag (sunday 22 October) was a great success, with more than 4000 visitors! Read all about the Biotechdag on the website of the VIB

CRIG VIB biotechdag