Gezocht: harige pennevrienden! 

Other

Gezocht: harige pennevrienden! 

Sommige kinderen met kanker hebben nood aan interacties met dieren, maar mogen vanwege hun toestand niet altijd fysiek in contact komen met hen. Dit inspireerde in 2001 een Amerikaanse verpleegkundige gespecialiseerd in kinderkanker om een communicatiesysteem op te zetten waarbij het kind brieven schrijft naar een hond/kat die kanker heeft doorgemaakt. De hond/kat schrijft terug vanuit de eigen ervaring (geholpen door de pen van hun eigenaar). Zo zag men dat de kinderen plezier beleefden aan de brieven, maar ook dat ze bepaalde zorgen durfden te uiten naar de hond/kat toe en niet altijd naar hun familie toe.

Het Pen-Poot team (onderzoekers aan de UGent en het UZ Gent) zou graag deze ervaring (het uitwisselen van brieven met een lotgenoot die een hond of kat is) kunnen bieden aan jonge patiënten (7-17 jaar) die behandeld worden aan het UZ Gent. 

Het Pen-Poot team is daarom op zoek naar honden- of katteneigenaars die graag brieven zouden willen uitwisselen met kinderkankerpatiënten. 

Het profiel van de briefschrijver: 
• Heeft hond of kat die lymfeklierkanker of botkanker heeft overleefd en/of chemotherapie heeft gekregen (voor eender welk tumortype) en nu in remissie is.
• Heeft affiniteit met kinderen (heeft zelf kinderen, werkt met kinderen, … ) 
• Heeft een connectie met de medische wereld (heeft zelf kanker van nabij meegemaakt, werkt in de medische sector, … ) 
• Plaatst tijdens de briefuitwisseling de belangen van het kind op de eerste plaats 
• Bereid om elke twee weken een brief(je) te schrijven gedurende minstens 6 maanden 

Meer uitleg vind je via deze link

Interesse? Neem dan zeker contact op met Laetitia Cicchelero voor meer informatie (laetitia.cicchelero@ugent.be). 

Er wordt een infomoment voorzien aan het UZ Gent (op zaterdag 9/12) voor geïnteresseerde kandidaten. Online deelname kan geregeld worden.